Styczeń miesiącem Kuchni Francuskiej w Restauracjach Oberża

Styczeń miesiącem Kuchni Francuskiej w Restauracjach Oberża

Szefowie Kuchni naszych restauracji wraz z Głównym Szefem Kuchni firmy Lubinpex, odbyli pod koniec roku 2015 szkolenie w Lyonie, w elitarnym Instytucie Kulinarnym, szkoląc się pod okiem jednego z czołowych francuskich kucharzy Paula Bocuse'a, ze specjałów tamtejszej kuchni.

 

Szkolenie to miało charakter praktyczny, gdzie odrobina teorii stanowiła wyłącznie uzupełnienie zadań, jakimi było przygotowywanie potraw wcześniej prezentowanych przez Mistrza Paula Bocuse'a.

 

Pokłosiem wizyty naszych kucharzy we Francji, jest zapoczątkowany właśnie miesiąc Kuchni Francuskiej w naszych restauracjach.

 

Restauracja Oberża Pod Szybem, Oberża Skarbek oraz Oberża Piastowska zapraszają do końca stycznia, na specjały Kuchni Francuskiej.

 

powrót